Fakultetni utrip

Tehnologijada 2023
08/05/2023

Tudi letos smo se študentje UL FKKT zopet udeležili mednarodnega znanstveno-športnega tekmovanja Tehnologijada, ki je potekala od 24. do 30. aprila v Trogirju na Hrvaškem, ob sodelovanju s sedmimi preostalimi hrvaškimi fakultetami. Kot vsako leto poprej, smo tudi tokrat dokazali svoje izjemne talente, tako na področju znastvenega raziskovanja, kot tudi športnega udejstvovanja.

Naj se pohvalimo z našimi športno-znanstvenimi dosežki:

V združenem točkovanju znanstvenega in športnega dela smo se uvrstili na 5. mesto.
Na prvo (zlato) mesto smo se uvrstili na moški košarki in na skupinskem rezultatu znanstvenega.
Na drugo (srebrno) mesto smo se uvrstili v krosu in individualnem rezultatu znanstvenega dela, z delom Martina Rihtaršiča.
Na tretje (bronasto) mesto smo se uvrstili v šahu.
Četrti smo bili v plavanju in namiznem tenisu.
Na peto mesto smo se uvrstili v odbojki, šesti v moškem nogometu in ženski košarki ter sedmi v ženskem nogometu.

Izmed vseh “MVP” igralcev smo letos študentje UL FKKT dva takšna naziva: Filip Petrovič (moška košarka) in Vid Dobrovoljc (šah).
Na letošnji Tehnologijadi smo se študentje fakultete dokazali kot izvrstni športniki in vrhunski znanstveniki. Vsi skupaj že komaj čakamo na drugo leto, ko bomo kot organizatorji Tehnologijade 2024 pisali še eno zgodbo uspeha in zmage.

Zahvalili bi se tudi našim sponzorjem, ki so nas podprli na naši tekmovalni poti. Posebne zahvale podjetjem Sanolabor, d.d.; Mikro+Polo, d.o.o. in KOVA, d.o.o..

true