Vtisi študentov

Vtisi študentov

Pomembne stvari, ki sem se jih naučil na izmenjavi:

  • Na izmenjavi spoznaš kaj pomeni biti Evropejec. Preplet kultur, novi ljudje in drugačen način življenja odprejo nova obzorja, enormno število dogodkov pa poskrbi, da ti tekom izkušnje nikoli ni dolgčas. Srčno priporočam! (Luka)
  • Izmenjava je bila zame izjemna izkušnja, saj sem poleg neprecenljivih delavnih izkušenj pridobil tudi novo praktično in teoretično znanje. Hkrati pa sem se naučil živeti v tujem okolju, kar me je naredilo še bolj samostojnega. Praktično usposabljanje Erasmus bi tako priporočil vsakomur, saj je izjema življenjska izkušnja. (Enej)
  • Izmenjava mi je odprla obzorja, me opremila z mnogo delovnimi izkušnjami, predvsem pa dala množico novih kolegov. To je nepozabna izkušnja, ki je ne bi zamenjal za nič na svetu, kvečjemu bi jo podaljšal! (Tomaž)
  • Na Erasmus izmenjavi sem se naučila marsičesa, predvsem pa samozadostnosti. Ko enkrat stopiš izven svojega okvirja udobja, kar naenkrat ugotoviš, da si odvisen samo od sebe. Naučiš se odgovornosti, samoiniciativnosti in vestnosti. Izmenjavo res srčno priporočam čisto vsakemu študentu, saj spremeni tvoj pogled na svet (Ines).
  • Izmenjava me je naučila potrpljenja, razumevanja ter sprejemanja drugačnosti. Predvsem sem opazila, da točnost ni vrlina pri vseh narodih. Potrebno je, da življenje uživamo bolj počasi. Ljudje na Portugalskem so bolj odprti in prijazni. Študentsko življenje na Portugalskem je zaznamovano z veliko tradicijami, ponosom do svoje smeri študija ter bolj pristnimi odnosi med profesorji in študenti. Svojo izmenjavo bi ocenila, na lestvici od 1-10, z 9. (Kristina)