Obvestila

Molekulsko sidranje z odprtokodnim orodjem CmDock
14/06/2023

Študenti, raziskovalci, ljubitelji znanosti, prijatelji ljubiteljev znanosti in ostali,

prisrčno povabljeni na dogodek, kjer se srečajo molekule in superračunalnik, akademija in industrija, odprta koda in inovacije. Za vas smo pripravili delavnico o osnovah molekulskega sidranja z odprtokodnim orodjem CmDock (https://gitlab.com/Jukic/cmdock), kjer vas bomo na sproščen in interaktiven način popeljali v svet načrtovanja novih zdravil po zadnjih krikih znanstvene metode. Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji navitih procesorjev, grafičnih kartic in reklamnih kratkih majic.

Delavnica bo potekala v petek, 23. 6. 2023 med 12:00 in 14:00 v predavalnici P03, na Fakulteti za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani. Delavnico pripravljajo študenti UL FKKT in UL FRI ob zaključku pet-mesečnega dela v okviru projekta “Razvoj programskih orodij za računalniško kemijo”, ki poteka v sklopu operacije “Študenti UL v delovnem okolju". Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Prijavite se preko spletnega obrazca: https://forms.office.com/e/rEkHxrmv9K

Prvih 10 prijavljenih dobi nagrado. Super bi bilo, da na delavnico prinesete svoj prenosnik. Če pa imate čas, voljo in znanje, si CmDock lahko namestite že pred delavnico: uporabite že pripravljen paket (https://gitlab.com/Jukic/cmdock/-/releases/v0.2.0) ali ga zgradite iz izvorne kode (https://gitlab.com/Jukic/cmdock/-/blob/master/INSTALL.md). Sicer pa bomo za to poskrbeli na delavnici, brez skrbi.

Upamo, da se vidimo! Povabite še koga.

Ivana, Špela, Marko, Andrej, Tine, Jakob, Črtomir, Davor, Jaka, Miha in Nejc"