Fakultetni utrip

Futsal ekipa UL FKKT prvak Univerzitetne lige 2023/24
07/06/2024

V letošnji izvedbi univerzitetne futsal lige je ekipa UL FKKT postala zmagovalka tega tekmovanja. V finalnem obračunu je premagala vrstnike s Fakultete za strojništvo z 1 : 0.

V nervozni tekmi sta obe ekipi igrali taktično previdno, zato je bilo na celotni tekmi bore malo priložnosti. Študentje s Fakultete z strojništvo so imeli sicer večjo posest žoge, vendar so naši študentje s preudarno igro nevtralizirali vse njihove poskuse. Ko smo že pričakovali izvajanje kazenskih strelov, je Patrik Vidovič dve minuti pred koncem tekme z desetih metrov z močnim strelom zadel gol za končno zmago in zaslužen naslov.

Zmagovalno ekipo so sestavljali (na fotografiji od leve proti desni): Peter Luštek, Timotej Šuman, Patrik Vidovič, Miha Mesarič, Luka Malić, Nino Kokol (zgornja vrsta), Tomaž Modic, Matic Plut, Matevž Polak, Nal Aplinc (spodnja vrsta) in Nejc Urbanija. Ekipo je vodil mag. Matej Jamnik, vodja Enote za športno vzgojo UL FKKT. Za najkoristnejšega igralca lige so razglasili študenta UL FKKT Patrika Vidoviča.

Podrobnejše podatke o izidih ligaških tekem v futsalu najdete na: https://www.unisport.si/programi-202324/unl-202324.