Obvestila

Letna konferenca o infrastrukturi za dediščinsko znanost
16/11/2023

Na podlagi multidisciplinarnega sodelovanja in znanstvenih dosežkov, ki so nastali pri aktivnostih raziskovalne infrastrukture za dediščinsko znanost E-RIHS.SI, bo potekala prva letna konferenca 22. novembra 2023 v prostorih Zbornične dvorane Univerze v Ljubljani.

Dogodek je namenjen raziskovalcem in drugim strokovnjakom, ki delujejo na področju dediščinske znanosti. Predvidene so razprave o novih znanstvenih spoznanjih, jedro srečanja pa bodo predstavitve napredka v že zaključenih in v tekočih raziskavah.

K udeležbi so vabljeni študenti, raziskovalci, konservatorji, inženirji, podjetniki in drugi. Letna konferenca E-RIHS.SI bo predstavljala priložnost za izmenjavo idej, seznanitev z rezultati raziskav ter vpogled v strategije in nastajajoče tehnologije na področjih, povezanih z raziskovanjem in ohranjanjem dediščine. Konferenca bo obenem aktivno predstavila vizijo in cilje E-RIHS Slovenija ter utrla pot prihodnjim novim sodelovanjem.

Delovni jezik konference bo angleški. Vstop bo brezplačen, a je predhodna prijava preko povezave https://www.eventbrite.it/e/e-rihssi-conference-tickets-742050020587 obvezna.