Obvestila

Predstavitev rezultatov projekta »Študenti UL v delovnem okolju«
21/07/2023

Predstavitev rezultatov projekta v okviru operacije »Študenti UL v delovnem okolju«

 

Optimizacija postopkov priprave formulacij bakteriofagov za njihovo uporabo pri zdravljenju odpornih bakterij

 

Ki je bil izveden v sodelovanju med Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo, ter biotehnološkim podjetjem JAFRAL, d.o.o.

 

»Eden izmed pristopov za zdravljenje okužb z odpornimi bakterijami, ki se je v preteklosti že izkazal za zelo učinkovit, je uporaba bakteriofagov, oziroma virusov, ki okužijo in uničijo bakterije. Projekt neposredno naslavlja reševanje izzivov pri pripravi ustreznih formulacij za aplikacijo bakterifagov, saj lahko tudi v osnovi delujoč produkt z nepravo formulacijo izgubi svojo učinkovitost. Različne formulacije so v prvi vrsti pomembne s stališča obstojnosti produkta ter prav tako načina aplikacije produkta.«

 

KDAJ: četrtek, 27. 7. 2023, 10:00

KJE: UL FKKT, Večna pot 113, 1000 Ljubljana, predavalnica 3 (v tretjem nadstropju)

 

Predstavitvi rezultatov s strani sodelujočih študentov bo sledila razprava s predstavniki podjetja JAFRAL, d.o.o., sodelujočimi študenti in zaposlenimi na fakulteti o priložnostih in izzivih na področju uporabe bakteriofagov v biotehnologiji in medicini ter o pomenu neposredne vključitve študentov v delovno okolje tekom študijskega procesa.

 

Več informacij o dogodku lahko dobite na aljaz.gaber(at)fkkt.uni-lj.si .

 

Vljudno vabljeni!

 

doc. dr. Aljaž Gaber