Obveščamo vas, da bo zagovor diplomskega dela kandidata Kalvina Jelena, 26. 06. 2024, ob 10:00 v prostoru 1039 (1B) - 1039 (1B).
Naslov teme je Analiza hitrosti pretvarjanja srebrovih nanojeder v mik
Obveščamo vas, da bo zagovor diplomskega dela kandidata Nika Krelja, 26. 06. 2024, ob 09:00 v prostoru 1036 (1A) - Diplomska soba.
Naslov teme je Prihodnost z vidika tekočih organskih nosilcev vodika
Obveščamo vas, da bo zagovor magistrskega dela kandidatke Sare Šadl, 24. 06. 2024, ob 12:00 v prostoru 1036 (1A) - Diplomska soba.
Naslov teme je Obnašanje modularnega sistema s pretočno celico in fl
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani razpisuje javni zagovor doktorske disertacije Uroša Zavrtanika, mag. biokem., z naslovom Termodinamika zvijanja α-vijačnic: od modelnih
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani razpisuje javni zagovor doktorske disertacije Luke Kavčiča, mag. biokem., z naslovom Inženiring virusom podobnih delcev na osnovi kromp
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani razpisuje javni zagovor doktorske disertacije Anžeta Pavlina, mag. kem., z naslovom Karakterizacija medu slovenskega porekla s separaci
Povzetek V pričujočem doktorskem delu so prikazani rezultati raziskav termodinamike zvijanja αvijačnice v različnih (bio)molekularnih sistemih. V prvem delu smo se posvetili alaninskim peptidom, ki v
Abstract This work presents research findings on the α-helix within diverse biomolecular settings. Initially, we examined alanine-rich peptides, which readily adopt an α-helix structure in aqueous en
Povzetek Med, eno najbolj cenjenih živil, je na trgu že od antičnih časov. Zaradi svoje priljubljenosti in pomanjkljive definiranosti pa je pogostokrat tarča ponarejanja oziroma prirejanja botaničnega
Abstract Honey, one of the most valued foods, has been on the market since ancient times. Due to its popularity and lack of definition, it is often the target of falsification or modification of botan